Bijeenkomsten archief

Eerste Vorige
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Volgende Laatste
Ontdek hoe je data optimaal kunt inzetten bij de risicogestuurde aanpak van verkeersonveiligheid...
Ontdek hoe je data optimaal kunt inzetten bij de risicogestuurde aanpak van verkeersonveiligheid. Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata, Taskforce Verkeersveiligheidsdata en het Kennisnetwerk SPV houden op dinsdag 4 april een webinar over de rol van verkeersveiligheidsdata in de risicogestuurde aanpak.

Tijdens het webinar gaan we in op welke data er zijn en gaan komen, en hoe die data beschikbaar worden gemaakt voor de risicogestuurde aanpak. Op het programma staat ook de Landelijke monitor risico-indicatoren verkeersveiligheid.
 
Ben je werkzaam bij een gemeente, provincie, vervoerregio, adviesbureau, of anderszins betrokken bij verkeersveiligheidsdata en ben je benieuwd naar het vinden, gebruiken en monitoren van die data? Meld je dan aan voor dit webinar.

 

Programma


15.00 – 15.30 uur
Opening en presentatie John Pommer (Taskforce Verkeersveiligheidsdata), Jan Maarten van den Berg (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata) en Eric de Kievit (Kennisnetwerk SPV) vanuit de studio 
 
15.30 – 16.00 uur
Break-out sessies
 • Wat is jouw (data)kwaliteit? – Marlous Hovestad (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata)
Wat doe je als je twijfelt aan de kwaliteit van een dataset dat via een publiek portaal beschikbaar is? In deze sessie komen vragen aan de orde als: welke data gebruik je, waar let je op bij het gebruik en wanneer zijn de data goed genoeg?
 
 • Risicogestuurd en datagedreven verkeersveiligheidsbeleid, hoe doe je dat?  – Letty Aarts (SWOV)
In deze sessie verkennen we de mogelijkheden en dilemma’s van het risicogestuurd werken en hoe de Landelijke monitor risico-indicatoren daarbij behulpzaam zal zijn.
 
 • Innovatie: samenwerking met de markt – Henk Schravemade (Taskforce Verkeersveiligheidsdata)
Henk presenteert in deze sessie de werkwijze van het innovatiespoor binnen de Taskforce Verkeersveiligheidsdata. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek op basis van stellingen en vragen.
  
 • De netwerkanalyse van de provincie Utrecht – Anco Verstraaten (Provincie Utrecht) en Emiel Soffers (Arcadis)
De provincie Utrecht committeert zich als wegbeheerder aan de Netwerkanalyse. De focus ligt daarbij op het verzamelen, analyseren en het monitoren van informatie over locaties (de infra), doelgroepen(gebruikers) en gedragingen.
 
 • Open spreekuur – Jan Maarten van den Berg (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata) en John Pommer (Taskforce Verkeersveiligheidsdata)

16.00 – 16.30 uur               
Terugkoppeling, vragen en discussie

16.30 uur
Afsluiting


Kennisnetwerk SPV presenteert op dinsdag 20 oktober het webinar ‘Verkeershandhaving’....
Kennisnetwerk SPV presenteert op dinsdag 20 oktober het webinar ‘Verkeershandhaving’. Aanleiding is het verschijnen van een onderzoek van CROW-KpVV en een handreiking van het Kennisnetwerk SPV over verbetering van de samenwerking bij verkeershandhaving.
 
Graag nodigen we ambtenaren en andere partners vanuit zowel de verkeers- en vervoerwereld als die vanuit openbare orde en veiligheid uit om aan het webinar deel te nemen. Neem je OOV’er digitaal mee!

Programma
10:30  Welkom door Wilma Slinger (Kennisnetwerk SPV)
10:35  Interactie in de chat
10:40  Inhoudelijk programma:
 • Charlotte Bax (Kennisnetwerk SPV): Verbetering in de samenwerking tussen openbare orde en veiligheid en verkeersveiligheid
 • Erik Donkers (VIA) en Paul Broer (politie): Vernieuwde bestuurlijke rapportages van VIA en hoe de politie/gemeenten deze kunnen gebruiken
 • Ronald Soemers (gemeente Tilburg): Samenwerkingspilot in Brabant/Zeeland waarbij data een grote rol speelt
 • Esther Veldkamp (CVOM): Rol van CVOM/OM in de lokale en regionale samenwerking en de laatste handhavingsinnovaties
11:40  Discussie
12:00  Afronding.
Eerste Vorige
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Volgende Laatste
Submenu openen

Bijeenkomsten archief

© Copyright 2023 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven