Regiobijeenkomst Noord-Brabant

Op landgoed Annaland in Vught kwamen provincie Noord-Brabant, gemeenten, CROW, SWOV, politie, Hastig en Royal HaskoningDHV samen voor een sessie over de risicoanalyses die in de sub-regio’s waren gemaakt en een eerste prioritering daarin op regionaal en provinciaal niveau

Donderdag 9 mei stond in het teken van de eerste regionale bijeenkomst in het kader van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV2030). Op landgoed Annaland in Vught kwamen provincie Noord-Brabant, gemeenten, CROW, SWOV, politie, Hastig en Royal HaskoningDHV samen voor een sessie over de risicoanalyses die in de sub-regio’s waren gemaakt en een eerste prioritering daarin op regionaal en provinciaal niveau. Na de opening door René Lazeroms (veiligheidsambassadeur en wethouder van Rucphen) presenteerden Frans Bekhuis (CROW) en Govers Schermers (SWOV) de aanpak van het SPV en de risico-gestuurde aanpak.

Na het plenaire deel kwamen de deelnemers per sub-regio samen om de verkeers(on)veiligheid in hun sub-regio onder de loep te nemen. De eerste resultaten van de risicoanalyse per gemeente, uitgewerkt  door Royal HaskoningDHV en Hastig, werden gebruikt als input. Tijdens deze sessie stonden de volgende vragen centraal:
1.    Herken je je in het beeld?
2.    Spelen deze risico’s in alle gemeenten?
3.    Waarom is dit een risico voor de regio?
4.    Waarom geef je hier prioriteit aan?

Na de terugkoppeling van de eerste sessie ging de deelnemers uiteen in twee gemengde groepen, om te bespreken welke onderwerpen een gezamenlijke aanpak behoeven, ingestoken op zowel de korte als de lange termijn. Dit alles vormt input voor het werken aan het nieuwe Provinciale Verkeersveiligheidsplan dat eind van dit jaar in concept klaar moet zijn.
De dagvoorzitter, Bart Swaans, vatte met een grote knipoog de sessie samen met: ““Van het keukentafelgesprek naar risicogestuurde aanpak op basis van geloofwaardige data om te komen tot Brabant-brede maatregelen en maatwerk en benutten van kansen voor de koppeling met o.a. een werkgeversaanpak”.

 

Terug naar 'Bijeenkomsten archief'
Submenu openen

Regiobijeenkomst Noord-Brabant

No data found
© Copyright 2020 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven