Expertteam ondersteunt nu ook opstellen uitvoeringsplan

Het expertteam van Antea Group/Royal HaskoningDHV biedt behalve ondersteuning bij de risicoanalyse nu ook hulp bij de vervolgstap: het opstellen van een uitvoeringsplan met effectieve maatregelen, waarvoor cofinancering mogelijk is.

Meer dan 180 gemeenten in heel Nederland hebben zich, apart of in regionaal verband, al aangemeld voor ondersteuning. Het expertteam neemt de gemeenten mee in het Stappenplan risicoanalyse en begeleidt ze bij het opstarten van de eerste activiteiten, bij het adviseren over het proces en het beoordelen van tussenproducten. 

Voor de meest bewerkelijke stap van de risicoanalyse, het inventariseren van de infrastructuur van wegen en fietspaden, biedt het expertteam met de vormtoets verschillende manieren om de gevraagde informatie te verzamelen. En de combinatiemogelijkheden met GIS laten zien dat er meer toepasbare informatie beschikbaar is in overzichtelijke vorm dan gedacht.

Door de coronacrisis verloopt het contact nu via telefoon en videoconferencing. Hierdoor kan de ondersteuning prima doorgang vinden. 

Aanmelden voor de ondersteuning kan via deze link.

Op bovenstaande kaart staan de gemeenten, regio’s/provincies die al een ondersteuningsverzoek hebben ingediend.

Terug naar 'Nieuws'
Submenu openen

Expertteam ondersteunt nu ook opstellen uitvoeringsplan

© Copyright 2021 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven