Jaar extra voor uitvoering maatregelen eerste tranche

Decentrale overheden krijgen tot eind 2022 de tijd om de subsidies te besteden uit de eerste tranche van de Investeringsimpuls verkeersveiligheid. Aanvankelijk was de deadline voor het uitvoeren van de verkeersveiligheidsmaatregelen 30 november 2021.


Mede door de coronacrisis heeft de uitvoering van de verkeersveiligheidsmaatregelen soms vertraging opgelopen, schrijft SGP-kamerlid Chris Stoffer in een motie die op 9 juli is aangenomen door de Tweede Kamer. Met name de digitale participatietrajecten met burgers duurden langer dan voorzien. Bovendien was de markt onvoldoende in staat om tijdig personeel en materialen in te zetten.
 
Als de uitvoering van de verkeersveiligheidsmaatregelen niet voor 30 november dit jaar zou lukken, zouden de decentrale overheden de rijkssubsidie (50% van de kosten) moeten terugbetalen of zouden projecten niet van de grond komen. Het ministerie van IenW verschuift de uiterlijke realisatietermijn nu met een jaar. De formele wijziging van de regeling wordt half september verwacht.

Terug naar 'Nieuws'
Submenu openen

Jaar extra voor uitvoering maatregelen eerste tranche

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven