VNG-bijeenkomst ‘Verkeersveiligheid en risicogestuurd werken’

VNG-bijeenkomst ‘Verkeersveiligheid en risicogestuurd werken’

Organisator: VNG in samenwerking met IenW en Kennisnetwerk SPV
Datum: 29-11-2023, 04:00 - 17:30
Locatie: webinar
Het bestuurlijk netwerk Mobiliteit van de Vereniging van Gemeenten (VNG) houdt op woensdag 29 november de online bijeenkomst ‘Verkeersveiligheid en risicogestuurd werken’, in samenwerking met het ministerie van IenW en het Kennisnetwerk SPV. De gemeentelijke bestuurders zullen met elkaar in gesprek gaan over wat ze nodig hebben om risicogestuurd te werken. 

In 2022 vielen 745 doden in het Nederlandse verkeer, 163 meer dan in 2021, waarvan het grootste gedeelte op gemeentelijke wegen (SWOV). De VNG is een van de organisaties die het Startakkoord van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) hebben ondertekend. Het doel van het SPV is om risico’s in het verkeer structureel terug te dringen, in plaats van maatregelen te treffen als ergens ongevallen hebben plaatsgevonden. In dat kader zijn gemeenten aan de slag gegaan met risicoanalyses en uitvoeringsprogramma’s.
 
De bijeenkomst is met name bedoeld voor wethouders met mobiliteit in hun portefeuille en burgemeesters en gemeentesecretarissen met interesse in/affiniteit met mobiliteit. De deelnemers kunnen met elkaar kennis, voorbeelden en ervaringen uitwisselen op het gebied van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en uitvoeringskracht van gemeenten.
 
De inschrijving verloopt via het aanmeldformulier van de VNG.
 
Meer informatie
Terug naar 'Bijeenkomsten'
Submenu openen

VNG-bijeenkomst ‘Verkeersveiligheid en risicogestuurd werken’

© Copyright 2023 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven