Verkeersveiligheidsdata: vinden, gebruiken en monitoren

Verkeersveiligheidsdata: vinden, gebruiken en monitoren

Organisator: Kennisnetwerk SPV in samenwerking met Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata en Taskforce Verkeersveiligheidsdata
Datum: 4-4-2023, 15:00 - 16:30
Locatie: Digitaal via Zoom
Ontdek hoe je data optimaal kunt inzetten bij de risicogestuurde aanpak van verkeersonveiligheid. Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata, Taskforce Verkeersveiligheidsdata en het Kennisnetwerk SPV houden op dinsdag 4 april een webinar over de rol van verkeersveiligheidsdata in de risicogestuurde aanpak.

Tijdens het webinar gaan we in op welke data er zijn en gaan komen, en hoe die data beschikbaar worden gemaakt voor de risicogestuurde aanpak. Op het programma staat ook de Landelijke monitor risico-indicatoren verkeersveiligheid.
 
Ben je werkzaam bij een gemeente, provincie, vervoerregio, adviesbureau, of anderszins betrokken bij verkeersveiligheidsdata en ben je benieuwd naar het vinden, gebruiken en monitoren van die data? Meld je dan aan voor dit webinar.

 

Programma


15.00 – 15.30 uur
Opening en presentatie John Pommer (Taskforce Verkeersveiligheidsdata), Jan Maarten van den Berg (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata) en Eric de Kievit (Kennisnetwerk SPV) vanuit de studio 
 
15.30 – 16.00 uur
Break-out sessies
  • Wat is jouw (data)kwaliteit? – Marlous Hovestad (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata)
Wat doe je als je twijfelt aan de kwaliteit van een dataset dat via een publiek portaal beschikbaar is? In deze sessie komen vragen aan de orde als: welke data gebruik je, waar let je op bij het gebruik en wanneer zijn de data goed genoeg?
 
  • Risicogestuurd en datagedreven verkeersveiligheidsbeleid, hoe doe je dat?  – Letty Aarts (SWOV)
In deze sessie verkennen we de mogelijkheden en dilemma’s van het risicogestuurd werken en hoe de Landelijke monitor risico-indicatoren daarbij behulpzaam zal zijn.
 
  • Innovatie: samenwerking met de markt – Henk Schravemade (Taskforce Verkeersveiligheidsdata)
Henk presenteert in deze sessie de werkwijze van het innovatiespoor binnen de Taskforce Verkeersveiligheidsdata. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek op basis van stellingen en vragen.
  
  • De netwerkanalyse van de provincie Utrecht – Anco Verstraaten (Provincie Utrecht) en Emiel Soffers (Arcadis)
De provincie Utrecht committeert zich als wegbeheerder aan de Netwerkanalyse. De focus ligt daarbij op het verzamelen, analyseren en het monitoren van informatie over locaties (de infra), doelgroepen(gebruikers) en gedragingen.
 
  • Open spreekuur – Jan Maarten van den Berg (Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata) en John Pommer (Taskforce Verkeersveiligheidsdata)

16.00 – 16.30 uur               
Terugkoppeling, vragen en discussie

16.30 uur
Afsluiting


Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Terug naar 'Bijeenkomsten'
Submenu openen

Verkeersveiligheidsdata: vinden, gebruiken en monitoren

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven