OM stelt criteria beschikbaar voor plaatsing Flexflitsers

Het Openbaar Ministerie zet sinds november 2022 Flexflitsers in voor het handhaven van de maximum snelheid. Om voor zo'n Flexflitser in aanmerking te komen heeft het OM conceptcriteria opgesteld.


De Flexflitser blijft twee maanden op een bepaalde locatie staan en verhuist dan naar een volgende plek. Aan de hand van informatie van wegbeheerders en politie bepaalt het OM de locaties van de Flexflitsers. Bepalend zijn onder meer snelheidsovertredingen en risicofactoren zoals kruisend (fiets)verkeer en aantal en ernst van ongevallen. 
 
Wegbeheerders, zoals gemeenten en provincies, kunnen locaties aandragen bij de politie. Het team verkeer van de regionale eenheden van de politie bespreekt dan de lijst met potentiële locaties met het Openbaar Ministerie. Het OM kiest vervolgens de locaties op basis van advies van de politie.
 
Met de 'conceptcriteria' die het Openbaar Ministerie op zijn website heeft gezet, kunnen wegbeheerders beoordelen welke plekken mogelijk in aanmerking komen voor een Flexflitser. Als er voldoende ervaring is opgedaan met alle 50 Flexflitsers zullen de conceptcriteria worden omgevormd tot een Beleidskader Flexflitser.
 
Lees meer over de Flexflitsers in dit bericht van 14 september 2022.

Terug naar '2023'
Submenu openen

OM stelt criteria beschikbaar voor plaatsing Flexflitsers

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven