Werkbezoek Kennisnetwerk SPV aan Holland-Rijnland

Het kennisnetwerk SPV bracht op 9 mei een bezoek aan de Ambtelijke Projectgroep Verkeer en Vervoer van de regio Holland-Rijnland in het gemeentehuis van Leiderdorp. De regio bestaat uit een samenwerkingsverband van 13 gemeenten in de provincie Zuid-Holland.


Holland-Rijnland houdt zich sinds 2019 bezig met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV), onder meer met de risicoanalyse. Een uitvoeringsagenda is nog niet verschenen. “Het thema verkeersveiligheid is een beetje weggezakt bij ons, het lijkt me nuttig om het weer op te frissen”, zei Edwin van Staveren, strategisch adviseur van Holland Rijnland, op ons aanbod om langs te komen.
 
Op de agenda van het overleg stonden verkeer-en-vervoerthema's als gebiedsagenda’s, doorfietsroutes en provinciale subsidieregelingen. Eric de Kievit van Kennisnetwerk SPV kreeg de gelegenheid om de gemeenten bij te praten over de uitvoering van het SPV, onze kennisproducten in het algemeen en de beschikbaarheid van de SPI-monitor in het bijzonder.
 
Zowel het Kennisnetwerk als het regionaal samenwerkingsverband hebben de bijeenkomst als waardevol ervaren. We hebben het gehad over koppelingen met andere verkeer-en-vervoerdossiers en financieringsmogelijkheden. De gedemonstreerde SPI-monitor biedt bij uitvoering van het SPV nuttige beleidsondersteuning. In de maand juni gaat het Kennisnetwerk langs bij de provincies Overijssel en Friesland.
 
Meld je aan
Wil je ook een bijpraatsessie van het Kennisnetwerk SPV in jouw gemeente, regio of provincie? We sluiten ons graag aan bij een reeds gepland overleg. Laat het ons weten via info@kennisnetwerkspv.nl.

Terug naar '2023'
Submenu openen

Werkbezoek Kennisnetwerk SPV aan Holland-Rijnland

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven