Regiobijeenkomst Friesland

Deelnemers gingen uiteen om de eerste resultaten te gaan bekijken van de eerste contouren van een concept-uitvoeringsagenda.

Op 13 juni was de Friese regionale bijeenkomst voor de uitwerking van het SPV. De opkomst was wederom goed; veel gemeenten, Provincie, Openbaar Ministerie, Politie en belangenorganisaties waren van de partij.
Na de introductie van het SPV, risicogestuurd werken en data rond verkeersveiligheid, gingen de deelnemers uiteen om de eerste resultaten te gaan bekijken van de eerste contouren van een concept-uitvoeringsagenda.
Veel gemeenten, provincie, betrokken verkeersveiligheid organisaties en OM en politie konden per format  aan geven wat hen prioriteiten/plannen/dromen voor de komende vijf jaar zijn op de 9 in het SPV2030 genoemde prioritaire thema’s. Wat zijn behoorlijk harde plannen, wat zijn de wensen, wat is globaal het eigen financieringsaandeel en voor welk financieringsdeel verzoekt u om een bijdrage.

Voor de inhoudelijke prioriteitstelling en risicoanalyse werd gebruik gemaakt van de bekende ongevallendata uit de systemen van VIAbv en op de risicodata en -rapportages van RHDHV en de risicodata van Hastig. Deze waren al besproken op een eerdere workshop in het voorjaar.

Al met al een levendige bijeenkomst waarin duidelijk werd wat de belangrijke thema’s in Friesland zijn en wat de extra kosten zijn om hiervoor maatregelen te treffen. Maar ook dat er nog werk aan de winkel is, bijvoorbeeld op het gebied van handhaving en fietsinfrastructuur.

Friesland

 

No data found
© Copyright 2020 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven