Verslag van Symposium Verkeersveiligheidsdata

Met 170 deelnemers is het Symposium Verkeersveiligheidsdata van donderdag 15 februari een succes te noemen. De bijeenkomst in het Huis voor de provincie in Utrecht was een initiatief van Taskforce Verkeersveiligheidsdata, Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata (NTM), Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) en Kennisnetwerk SPV.

Verslag: Tom Seising, Kennisnetwerk SPV


Het symposium startte met een inlooplunch. Onder het genot van heerlijke broodjes en een kop koffie, thee of glas vruchtensap werden al vele contacten gelegd. Zoveel zelfs dat de officiële start van het symposium iets moest worden uitgesteld.
 
John Pommer (Taskforce Verkeersveiligheidsdata) heette eenieder welkom in de indrukwekkende Statenzaal van het provinciehuis. Na een korte introductie spraken enkele aanwezigen in de microfoon hun verwachtingen uit van het symposium. Uiteindelijk sloot Mirelle Peters (NTM) het plenaire deel af door de aanwezigen wegwijs te maken richting de workshops.
 

Grote belangstelling

Tijdens de eerste workshopronde was er de mogelijkheid aan te sluiten bij onderwerpen als ‘Feedbackloops en voertuigdata’, ‘Data bij NDW en de Taskforce’, ‘Fietsdata voor verkeersveiligheid’ en ‘Data in relatie tot verkeersveilige deelnemers’. Het was fantastisch om te zien dat de belangstelling voor de workshops zo groot was. Alle stoelen waren gevuld.
 
In de aanloop naar de tweede workshopronde was er gelegenheid elkaar op te zoeken bij de diverse marktkramen in de foyer. Ook het Kennisnetwerk SPV was daar vertegenwoordigd door Charlotte Bax, Jan Hendrik van Petegem, Leonie de Kleijn, Irma van der Meer en Tom Seising. Geïnteresseerden konden zelf aan de slag met de SPI-monitor. Een toegankelijke manier om de mogelijkheden te proberen en eventuele vragen te stellen.
 

Sessie over dashboards

In de tweede workshopronde verzorgde het Kennisnetwerk SPV een sessie. Zo nam Charlotte Bax de aanwezigen mee in de risicogestuurde aanpak, liet Tom Seising de inhoud van de SPI-monitor zien, vertelde Jan Hendrik van Petegem over het inwinnen en gebruiken van data voor de SPI-monitor en bracht gastspreker Anne van der Veen van de provincie Noord-Holland de monitor van haar provincie onder de aandacht.
 
In de tweede workshopronde konden de aanwezigen, naast de workshop van het Kennisnetwerk SPV, ook aansluiten bij onderwerpen als ‘Governance na eindigen Taskforce’ en de workshops ‘Data bij NDW en de Taskforce’ en ‘Fietsdata voor verkeersveiligheid’. Door de grote belangstelling zijn die twee workshops twee keer gehouden.
 

Eregast

Na de tweede workshopronde verzamelden de deelnemers zich weer in de Statenzaal waar eregast Geertje Hegeman (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) de aanwezigen toesprak. Zij was trots te zien dat het onderwerp verkeersveiligheidsdata steeds meer aandacht heeft gekregen. Na een korte samenvatting van de dag en een dankwoord richting de organisatie sloot zij samen met John Pommer het symposium af.
 
Na de afsluiting was er nog ruimte voor een borrel. Daar werden enthousiast contactgegevens gedeeld, de inhoud van de workshops nabesproken en gezellig bijgepraat. 
 

Onderwerp leeft

Met 170 deelnemers kan gesproken worden van een zeer succesvol symposium. Dat het onderwerp verkeersveiligheidsdata leeft was duidelijk te zien aan de belangstelling voor de diverse workshops. Het Kennisnetwerk SPV is trots op dit mooie evenement, dat we samen met de Taskforce Verkeersveiligheidsdata en NTM/NDW hebben georganiseerd.

Bekijk hieronder een sfeerinpressie van het symposium.


Downloads

Terug naar '2024'
Submenu openen

Verslag van Symposium Verkeersveiligheidsdata

© Copyright 2024 Kennisnetwerk verkeersveiligheid - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden
Scroll naar boven